Vragen over je leven, de liefde of een belangrijke beslissing? Raadpleeg je horoscoop

Zal ik vandaag nog mijn ware liefde ontvangen? Moet ik die nieuwe functie nu wel of niet aannemen? Is het wel de juiste beslissing om een punt achter onze vriendschap te zetten? Dit zijn allemaal vragen waar we wel eens mee zitten. Je kunt hiervoor een familielid, vriend of vriendin raadplegen. Maar je kunt ook je horoscoop hiervoor raadplegen. Tegenwoordig is het hartstikke simpel om je horoscoop te raadplegen. Dankzij het internet kan dit zelfs dagelijks op sites, zoals horoscooptijd.nl. Vindt je het vervelend om iedere dag weer de site te bezoeken, maar wil je wel graag dagelijks je horoscoop weten? Dan kun je je op horoscooptijd.nl ook opgeven voor een dagelijkse mail. Je krijgt dan gemakkelijk je horoscoop automatisch iedere dag via de mail binnen.

 

De twaalf sterrenbeelden volgens astrologen

Je horoscoop wordt bepaalt door de dag waarop je bent geboren. Deze dag bepaalt op zijn beurt weer je sterrenbeeld. En je horoscoop is afhankelijk van je sterrenbeeld. De twaalf verschillende sterrenbeelden worden bepaald door de tekens van de zogeheten Dierenriem. Dit is geen fysieke riem, maar een reeks van 13 verschillende tekens. De Dierenriem wordt bepaald door de baan die de aarde om de zon maakt. Het klinkt misschien vreemd dat er 13 verschillende tekens zijn en er maar 12 sterrenbeelden bestaan. Dit komt doordat astrologen er slechts 12 hiervan erkennen. Het 13e sterrenbeeld, de Slangendrager, bestaat wel als fysiek sterrenbeeld, maar wordt niet als astrologisch sterrenbeeld gebruikt. Ons huidige sterrenbeeldensysteem bestaat dus uit 12 sterrenbeelden. Voor de volgorde maken de astrologen gebruik van een speciaal beginpunt. Zij zien de voorjaarsequinox, beter bekent als de start van de lente, als startpunt van de Dierenriem. Aangezien deze dag valt in het sterrenbeeld Ram, begint de sterrenbeeldenreeks ook hiermee. Volgens de Dierenriem bestaan er de volgende sterrenbeelden: Ram (21 maart tot en met 20 april), Stier (21 april tot en met 21 mei), Tweelingen (22 mei tot en met 21 juni), Kreeft ( 22 juni tot en met 22 juli), Leeuw (23 juli tot en met 23 augustus), Maagd (24 augustus tot en met 23 september), Weegschaal (24 september tot en met 23 oktober), Schorpioen (24 oktober tot en met 22 november), Boogschutter (23 november tot en met 21 december), Steenbok (22 december tot en met 20 januari), Waterman (21 januari tot en met 18 februari) en Vissen (19 februari tot en met 20 maart).

Mechanische en handgemaakte horoscopen

Astrologen kunnen jouw horoscoop op twee verschillende manieren maken: mechanisch en met de hand. Voor beide vormen maken zij gebruik van speciale horoscooptekeningen. Bij een mechanische horoscoop maken zij allerlei ingewikkelde berekeningen en bepalen zij vervolgens met de literatuur jouw horoscoop. Bij de handgemaakte variant kijken zij meer naar het geheel. Een handgemaakte horoscoop is meer een persoonlijk rapport dat antwoord geeft op een vooraf gestelde vraag.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *