Internet Marketing

Internetmarketing (ook wel online marketing of e-marketing genoemd) is de marketing van producten of diensten via internet. Wij van Totaal Online Marketing, houden ons voornamelijk bezig met zoekmachine Optimalisatie.

 

Wat houdt Zoekmachineoptimalisatie en virale marketing in?

Wij zorgen ervoor dat uw site hoog in de zoekmachines komt te staan, vooral gericht op Google. Doormiddel van zoekwoorden en advertenties in de juiste branche, zorgen wij ervoor dat uw internetpagina direct benaderbaar is voor uw potentiële klanten. Omdat de potentiële cliënt zoekt wat uw bedrijf aanbied, zal uw klanten enorm toenemen.

Virale marketing is een marketingtechniek die probeert met behulp van bestaande sociale netwerken de bekendheid van een bedrijf/merk te vergroten. Het lijkt op mond-tot-mondreclame versterkt door het Internet, waardoor vlot en goedkoop een aanzienlijk aantal mensen bereikt kan worden. Wij geven optimale ondersteuning en instructie over de sociale netwerken. Bekende voorbeelden van internationale social media website zijn Facebook, YouTube, Linkedin en Twitter

 

De taak van social media in marketing & internetstrategie

Mensen hebben 5 sociale basisbehoeften, die omschreven zijn in een piramide door bekend socioloog/marketeer Maslow. Marketeers zijn altijd druk met het voldoen aan deze basisbehoeften van de mens. Sociale media geven de consument de mogelijkheid eenvoudiger te voldoen aan behoeften zoals sociaal gedrag, erkenning en zelfontplooiing en fabrikanten kunnen daar gebruik van maken. Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk een dialoog aan te gaan met grote groepen consumenten, zonder dat dit grote budgetten vereist. Door goed om te gaan met sociale media worden bedrijven en merken deel van het netwerk en van de peers waardoor ze sneller en beter vertrouwd worden. Social Media marketing speelt dan ook een steeds belangrijkere rol in de relatiemarketing van bedrijven en binnen Public Relations.